Lokale chef-kok maakt eten waar je je goed bij voelt – Texarkana Gazette

[ad_1]

TEXARKANA — Lokale chef-kok Keeli Layne, of chef K zoals ze bij de meeste van haar klanten bekend is, gebruikt ervaringen uit het verleden in haar eigen reis naar gezondheid om het leven van mensen in haar gemeenschap te helpen verbeteren.

Layne slaapt slechts ongeveer vijf uur per nacht en blijft op als haar kinderen slapen om haar eigen taken uit te voeren voor Virgin Foods Catering, een bedrijf dat ze oprichtte rond dezelfde tijd dat COVID-19 in het gebied opkwam.

“Ik werk als een gek”, zei ze. “Ik stop gewoon niet.”

Layne vermijdt zittende activiteiten die niet productief zijn, zoals televisie kijken, en zegt dat ze elk uur van de dag rekenschap geeft.

“Ik ga elke avond zitten voordat ik ga slapen, en nadat ik elke ochtend wakker ben, besteed ik 30 minuten aan meditatie en plan ik elke seconde van mijn dag om zo efficiënt mogelijk te zijn — tot het punt dat ik zelfs mijn slaap plan, ” ze zei.

Layne, een moeder van vijf kinderen, zei dat ze haar dag begint door vóór zonsopgang wakker te worden, rond 04.30 uur, en ofwel mediteert, yoga doet, naar de sauna gaat of een andere fysieke en mentale oefening doet. Nadat ze heeft uitgestippeld wat ze elke dag moet doen, hakt ze één taak tegelijk af, waarbij ze meestal kinderen van en naar school brengt en tussendoor uren besteedt aan het maken van recepten, het uitvoeren van leveringen en het doen van boodschappen.

“Als ik het niet te druk heb, ren ik ongeveer 3 mijl per dag,” zei ze.

Elke week bereidt Layne ongeveer 100 bestellingen voor Virgin Foods voor. Dat is exclusief de schone, koolhydraatarme maaltijdabonnementen die ze elke week maakt voor Gym Rat-maaltijden. ‘S Nachts besteedt ze ongeveer acht tot twaalf uur aan het maken van recepten voor de week.

Layne haalt veel inspiratie uit podcasts waar ze naar luistert en boeken die ze leest over zelfverbetering en succes. Ze dacht dat als ze een aantal van dezelfde tactieken zou kunnen toepassen en kan navolgen wat andere zeer succesvolle mensen doen, ook zij al haar doelen zou kunnen bereiken – of haar taart zou hebben en het ook zou opeten.

“Net als Elon Musk doet hij hetzelfde, hij plant zijn slaap,” zei Layne.

Het verzorgen van haar lichaam en geest is essentieel om de intensieve en hyperproductieve levensstijl te kunnen volhouden.

Ongeveer zes jaar geleden, toen Layne chronisch ziek was en verschillende medicijnen voor auto-immuunziekten slikte, diagnosticeerden artsen haar met een geval van kankerachtig lymfoom.

“Ik dacht echt dat dit het voor mij was”, zei ze.

Layne stond voor een operatie met een colostoma en was toen pas halverwege de twintig. Layne waagde het erop en besloot zich in Spanje te laten behandelen. Daarna zou ze haar familie en haar huis twee weken verlaten om het onbekende tegemoet te treden in een vreemd land, waar ze de toekomst van haar gezondheid in handen legde van artsen met wie ze niet eens dezelfde taal sprak.

“Het was een heel helende, eye-openende ervaring die me een heel nieuw perspectief gaf,” zei Layne.

Nadat ze haar gezondheid had herwonnen en in remissie was gegaan, nam Layne de paradigmaverschuiving die ze in Spanje had meegemaakt en gebruikte haar nieuwe kennis over gezondheid en welzijn om haar leven in alle aspecten te versnellen en te verbeteren.

Ze begon aan een nieuw traject en begon de manier waarop ze voedsel maakte te evolueren.

Oorspronkelijk had ze de basis van koken geleerd door een culinaire les te volgen aan het Art Institute of Dallas, maar Layne bleef haar vaardigheden uitbreiden door nieuwe banen aan te nemen en technieken zo veel mogelijk in haar eigen tijd te onderzoeken.

Later zou ze haar liefde voor gezondheid en de zorg voor anderen combineren met de kunst van het koken.

“Ik ging van eten dat goed smaakte naar eten waar je je goed bij voelde”, zei ze. “Behalve dat ik moeder ben, heb ik het gevoel dat dat mijn roeping is – om dat aan mijn gemeenschap te kunnen geven.”

Via haar catering giet Layne haar liefde in elk gerecht. Van beef birria taco’s, fusion ramen en chicken tikka masala tot haar meest recente gerecht, chicken pho, haar maaltijden zijn geruststellend, bedwelmend en stimulerend voor de zintuigen.

De kip Pho is een origineel Aziatisch fusionrecept gemaakt met een bouillon op basis van ahornsiroop om de kruidnagelaroma’s te extraheren en te verbeteren. Layne gebruikt ook kenmerkende kruiden zoals kardemom en steranijs om haar zelfgemaakte bottenbouillon te maken.

Layne werkt ook aan een kookboek dat ze van plan is voor het nieuwe jaar uit te brengen en werkt aan een cateringtruck om te gebruiken voor pop-upevenementen. Ze hoopt uiteindelijk kooklessen aan te bieden aan de gemeenschap.

Na de geboorte van Laynes jongste kind begon ze een nieuwe missie op zich te nemen.

“Ik begon te trainen om mezelf uit te dagen om gezond te zijn,” zei Layne.

In een opwelling dit jaar besloot ze zich in te schrijven voor de Kiwanis-triatlon in Rockwall, Texas. Op 7 augustus, na slechts zes maanden training, voltooide Layne een halve mijl zwemmen, 13 mijl fietsen en 5k rennen, en won ze de eerste plaats in haar leeftijdscategorie.

“Ik wilde gewoon finishen en ik heb gewonnen”, zei ze.

Dat moment was dit jaar belangrijk voor haar, nadat ze zes jaar geleden een rolstoel moest gebruiken, ongeveer 90 pond woog en haar vijfde kind baarde.

“Ik was gewoon vastbesloten om het te laten gebeuren,” zei Layne. “Vroeger stelde ik me voor dat ik de race zou eindigen en hoe opgewonden mijn familie zou zijn. Hun reactie toen ik won was absoluut onbetaalbaar.”


Lokale cateringchef van Virgin Foods Catering, Keeli Layne, giet bouillon over een kom met pho die ze op woensdagmiddag 12 oktober helemaal opnieuw heeft gemaakt, met behulp van schone, lokale ingrediënten die in het Texarkana-gebied zijn gevonden. (Personeelsfoto door Erin DeBlanc)


Bron

[ad_2]


De Beste Aanbiedingen Sauna, Spa en Wellness Hotels

heerlijk avondje ontspannen in de sauna(1)

Sauna Deals ➡️
Wellness Hotels ➡️
Massage Deals ➡️
Spa Deals ➡️

SpaDag Home

Plaats een reactie