Men’s Health Awareness Month: 3 mannen delen de momenten die hun benadering van zelfzorg hebben gevormd

[ad_1]

Met Movember weer in gang en Internationale Mannendag op 19 november, zet deze maand de gezondheid van mannen in de schijnwerpers.

We vroegen drie mannen met heel verschillende verhalen om ons te vertellen over hun eigen gezondheidsreizen en de momenten die hun benadering van zelfzorg vormden…

Tom Gozney, 37, woont in Hampshire met vrouw Laura, zoon Ty, vier, en dochter Eden, twee. Zijn pizzaovenbedrijf, Gozney (gozney.com), heeft onlangs een Signature Edition Roccbox uitgebracht, waarbij £ 40 van elke verkoop wordt gedoneerd aan liefdadigheidsinstellingen die mensen met een drugs- en alcoholverslaving ondersteunen, waaronder Met jou in het Verenigd Koninkrijk.

“Mijn pad naar verslaving begon waarschijnlijk toen ik een kind was, worstelend op school. Ik was dyslectisch, wat toen niet veel werd herkend, en werd licht gepest. Toen ik 13 was, ontmoette ik een groep jongens die rondhingen met wiet roken, en voor de eerste keer ooit had ik het gevoel dat ik mijn plek had gevonden. Toen we 16 waren, waren we overgestapt op hardere drugs en drinken, en ik begon in de problemen te komen.

“Ik voelde me schuldig over de zorgen die ik mijn familie bezorgde, maar door verspild te worden kon ik dat maskeren. Tegen het einde van mijn tienerjaren begon ik te kalmeren – en toen realiseerde ik me dat ik alle controle kwijt was. Toen werd ik op een nacht gewelddadig aangevallen. Zwaar gewond en getraumatiseerd, dit was mijn keerpunt. Niet lang daarna belde ik mijn moeder en zei dat ik klaar was om hulp te zoeken.

“Twee weken na mijn 21e verjaardag ging ik bijna een jaar naar de afkickkliniek. Het was levensveranderend – maar het was terug in de echte wereld waar de echte herstelreis begon, omdat ik nu een leegte moest vullen. Koken gaf me een uitlaatklep. Ik zou verdwalen in de rituelen van het bereiden van voedsel en koken voor mensen die een nieuwe gemeenschap en een nieuw doel kochten. Het werd uiteindelijk een bedrijf, pizzaovens maken, wat me in wezen redde. Maar hoewel drugs in het verleden waren, maakte verslaving nog steeds deel uit van mijn leven – dat is een nooit eindigende leercurve geweest. In het begin stortte ik me te diep op het werk. Ik was geobsedeerd door het controleren van e-mails, het krijgen van nieuwe deals, tegelijkertijd veel eten en nauwelijks sporten, wat een negatieve invloed had op mijn gezondheid.

“Het klinkt misschien ongelooflijk eenvoudig, maar de grootste uitdaging in mijn leven is het vinden van balans. Ik leg mijn telefoon nu ‘s avonds weg, zodat ik bij mijn gezin kan zijn. Ik beweeg mijn lichaam elke dag, of het nu gaat om het uitlaten van de hond, de sportschool of wat dan ook. Na zo lang mijn gezondheid te hebben verwaarloosd, is dit een geschenk. En ik probeer te lachen en plezier te hebben. Dat is ook super belangrijk.”

Dr Jeff Foster, 43, is een huisarts, oprichter van gezondheidsdiensten voor mannen H3 Gezondheid (drjefffoster.co.uk) en auteur van Man Alive: The Health Problems Men Face And How To Fix Them. Hij woont in Leamington Spa met zijn vrouw en twee kinderen van 10 en 8 jaar.

“Toen ik 17 was, werd diabetes type 1 vastgesteld, wat betekende dat ik de rest van mijn leven mijn bloedglucose moest controleren en dagelijks insuline-injecties moest nemen. Ik had klassieke symptomen gehad – extreme, onlesbare dorst, veel plassen – maar het was nog steeds een schok. Van een gezonde tiener gaan tot plotseling te horen krijgen dat je een leven lang injecteerbare therapie moet ondergaan, was een schot in de roos.

“Gelukkig was ik al erg met sport en fitness bezig. Mijn toenmalige adviseur zei dat dit nuttig zou zijn om mijn bloedsuikerspiegel onder controle te houden en me een beetje een buffer zou geven. Dus dat is wat ik de afgelopen 26 jaar heb gedaan – vijf dagen per week sporten en proberen gezond te eten – en ik heb echt geluk gehad. Ik zal altijd type 1 hebben, maar ik heb nooit complicaties gehad of moest worden opgenomen in het ziekenhuis vanwege diabetes, en mijn gezondheid is goed. Sterker nog, ik ben waarschijnlijk een stuk gezonder dan veel mensen van mijn leeftijd.

“Diabetes was niet de reden dat ik ervoor koos om de gezondheidszorg in te gaan, en jarenlang zou ik er niemand over vertellen, ik hield het liever privé. Maar het heeft zeker invloed gehad op mijn benadering als arts. Hoe vervelend het ook is en [it] Ik vond het vreselijk om op mijn 17e te worden gediagnosticeerd, het heeft me een veel dieper begrip van patiënten gegeven en stelde me in staat om het goede voorbeeld te geven wanneer ik met hen praat over het omgaan met hun gezondheid, en waarom zaken als voldoende slaap en lichaamsbeweging zo belangrijk zijn. We willen allemaal die snelle oplossing als er iets misgaat met onze gezondheid, maar vaker wel dan niet, zo werkt het niet.”

Sean Conway, 41, is een duursporter en ‘Fit For Autumn’-ambassadeur voor het alcoholvrije ambachtelijke biermerk Athletic Brewing Company (uk.athleticbrewing.com/pages/fit-for-autumn). Hij woont in Noord-Wales met zijn vrouw Caroline en kinderen Montgomery, drieënhalf, en Sebastian, één.

“Vanaf zo ver als ik me kan herinneren, ben ik bezig geweest met fotografie en het buitenleven. Mijn droom was om National Geographic-fotograaf te worden, op avontuur te gaan en in de natuur te fotograferen – de camera zou mijn paspoort zijn om de wereld rond te reizen. Maar toen ik in de twintig was, kwam ik vast te zitten. Hoewel ik het geluk had om aan land te werken en schoolportretten te maken, wat uitgroeide tot een succesvol bedrijf, was het leven niet wat ik had gehoopt. Natuurlijk verdiende ik geld, maar alles voelde plat. Ik voelde me niet uitgedaagd en bracht al mijn tijd binnenshuis door, wat een negatieve invloed had op mijn geestelijke gezondheid.

“Toen maakte mijn toenmalige vriendin het uit met mij en vertelde me dat ik saai en saai zou worden – en ze had gelijk. Ik was mijn passie en drive kwijt. Plotseling was ik 30, alleen, en het drong echt tot me door hoezeer ik het verkeerde pad was ingeslagen. Ik had geld verkozen boven gezondheid en geluk, en dingen moesten veranderen.

“Nadat ik mijn aandeel in het bedrijf had verkocht (voor £ 1!), besloot ik ervoor te gaan en een leven vol uithoudingsvermogen en avontuur na te streven. In de tien jaar daarna heb ik de wereld rondgefietst, de ‘Ultimate British Triathlon’ van John O’Groats naar Land’s End voltooid en in 2013 als eerste persoon in de geschiedenis over Groot-Brittannië gezwommen, onder andere, gaandeweg geld inzamelen voor het goede doel en een motiverende spreker worden.

“Het is niet allemaal gemakkelijk geweest – ik heb blessures en obstakels meegemaakt en het is moeilijk om sponsoring te krijgen, maar ik heb zoveel geleerd. Ik ben gelukkiger, en veel meer in harmonie met wie ik ben en voor mezelf zorgen. Als ik aan het trainen ben, helpt het om mijn alcoholinname laag te houden.

“Voor mij gaan fysieke fitheid en welzijn hand in hand, en tijd buitenshuis doorbrengen is essentieel voor mijn mentale gezondheid. Ik heb zelfs een buitendouche en een ijsbad en sauna in mijn tuin geïnstalleerd, zodat ik zoveel mogelijk buiten kan zijn.”

Bron

[ad_2]


De Beste Aanbiedingen Sauna, Spa en Wellness Hotels

Sauna Deals ➡️
Wellness Hotels ➡️
Massage Deals ➡️
Spa Deals ➡️

SpaDag Home

Plaats een reactie