Nieuwe aanwerving: vijf minuten met Adam Hall, de nieuwe chef-kok van Flying Fish – Broadsheet

[ad_1]

Chef Adam Hall kent het visrestaurant Flying Fish van The Star door en door. Hoewel hij pas onlangs is begonnen als chef-kok van het fine diner, heeft hij al twee keer bij Flying Fish gewerkt. Hall’s Flying Fish-carrière begon in 2010; hij werkte daar vier jaar en klom op tot chef-patissier. Daarna bracht hij vier jaar door in Melbourne en keerde in 2018 terug naar Sydney en Flying Fish, eerst als chef-patissier en daarna als souschef. Hij heeft net twee jaar bij degustatierestaurant Arthur in Surry Hills doorgebracht, maar nu is hij terug bij Flying Fish. En deze keer heeft hij de hoogste baan.

Een jeugd die hij doorbracht van het land op een landelijk landgoed in de buurt van Port Macquarie, heeft zijn benadering van het menu van Flying Fish bepaald. Hij hielp bij het fokken van vee, werkte in de moestuin en boomgaard en viste in de nabijgelegen rivier. Hij brengt die ervaringen naar een restaurantomgeving, waarbij aandacht voor duurzaamheid, herkomst en seizoensinvloeden hoog op zijn prioriteitenlijstje staan.

Van een indrukwekkende rauwe reep tot een overvloed aan zeewier en een hoge rotatie van gerechten die van de houtgestookte grill komen, dit is wat je kunt verwachten van Hall’s versie van Flying Fish.

Wat is je nieuwe functietitel?
Mijn nieuwe rol is executive chef van Flying Fish. Ik zal het culinaire team leiden en innovatieve seizoensmenu’s creëren die de beste lokale producten, inheemse ingrediënten en duurzame zeevruchten uit heel Australië benadrukken.

Waarom heb je besloten om terug te keren naar Flying Fish?
Flying Fish heeft altijd een grote rol gespeeld in mijn carrière als chef-kok. Het was het eerste fine-dining restaurant waar ik werkte toen ik 11 jaar geleden naar Sydney verhuisde, en het is ook waar ik mijn vrouw ontmoette. Onnodig te zeggen dat ik erg sentimenteel ben over het restaurant en wil dat het een succes wordt en een van de beste visrestaurants van Sydney blijft. Het is zo’n iconische locatie in Sydney en ik ben erg enthousiast om het voortouw te nemen en het te helpen groeien naar de toekomst.

Heb je leuke plannen of ideeën voor je nieuwe rol?
Ik denk dat het heel belangrijk is voor [chefs] het voortouw nemen bij het maken van verantwoorde keuzes met de ingrediënten die we gebruiken. Ik werk nauw samen met onze leveranciers om ervoor te zorgen dat alle producten die we gebruiken 100 procent traceerbaar en duurzaam zijn. Het menu zal [detail] elk item en waar het vandaan komt om ervoor te zorgen dat onze klanten precies weten wat ze krijgen. Ik kijk er echt naar uit om sterke relaties op te bouwen met onze producenten, zodat we kunnen helpen hun verhaal te vertellen en waarom het belangrijk is om te focussen op duurzaamheid voor toekomstige generaties.

Zullen we leuke ideeën of gerechten zien waarvan je denkt dat ze gasten zullen bekoren?
We hebben een geweldige raw-bar-opstelling en ik denk dat gasten kunnen verwachten dat er nog veel meer rauwe en gezouten gerechten op het menu verschijnen, vooral in de warmere maanden. Een van mijn favoriete gerechten op het menu op dit moment zijn onze rauwe Shark Bay coquilles met ingelegde woestijnlimoen, citroenmirte en gecultiveerde room. Het is niet gebonden aan de termen “sashimi”, “crudo” of “ceviche”, maar is toch heerlijk zoet en zijdeachtig met een goede balans tussen citrus en azijn.

We hebben ook een prachtige houtgestookte grill waar ik erg naar uitkijk om mee te spelen. Op dit moment geniet ik van onze Jervis Bay-mosselen, gerookt op papierbast, gekruid met gefermenteerde chili en vervolgens geserveerd met amandelroom en saltbush flatbreads. Het is een super leuk gerecht dat je met je handen kunt eten en waar je mee kunt rommelen, maar ook een echt geweldig lokaal product in de kijker zet.

Ik ben ook enthousiast om mee te werken [seaweed supplier] Pacific Harvest om veel meer eetbaar zeewier en algen in het menu op te nemen. Afgezien van de populaire nori, wakame en kelp, zijn er nog veel meer soorten die hier in Australië niet echt veel worden gebruikt.

star.com.au
@Adam_Hall89
@flyingfish_au


Bron

[ad_2]


De Beste Aanbiedingen Sauna, Spa en Wellness Hotels

Sauna Deals ➡️
Wellness Hotels ➡️
Massage Deals ➡️
Spa Deals ➡️

SpaDag Home

Plaats een reactie