Overpeinzingen boven thuisbrouwen en sauna

Steve's backyard sauna between home brew

Steve's backyard sauna between home brew Verwelkom Steve, die zijn overpeinzingen over thuisbrouwen en sauna deelt. De gastpostreeks gaat verder:

De sneeuw knerpt onder mijn laarzen terwijl ik naar de houtschuur loop om brandstof voor de saunakachel te zoeken. De droge berk wordt gestapeld en wacht op het zorgvuldige onderzoek van welke stukken goed zullen zijn voor deze avond. Het is koud, -25, dus we hebben een paar goede robuuste stukken nodig aan de onderkant om een ​​constante bron te behouden om het op te warmen. Kleinere stukken van 5 cm om de gewenste temperatuur te behouden en te regelen wanneer deze is bereikt. Oh, en natuurlijk wat geblaf en aanmaakhout om ons aan de rollen te krijgen.

Met voorraden in de hand open ik de deur naar de kleedkamer en steek de oude gaslantaarn aan. Terwijl ik de kamer open heb, word ik vermist met de aardse geur van de ceder, die mijn zintuigen vult. Ik leg het hout in de kachel en steek de lucifer aan. Als het vuur tot leven komt, voel ik de voldoening die voortkomt uit oude gewoonten, traditie en het comfort van wat gaat komen.

Steve's backyard sauna between home brew
Steve’s achtertuinsauna tussen thuisbrouwsels

Ik open de houten deuren naar de bierkast en selecteer de granen voor het bier om gebrouwen te worden. Wat bleek voor de basis, een beetje Caramel Crystal voor de kleur en wat Carapils Briess om de schuimkraag te behouden. Ik laat het slagwater opwarmen, maal de korrels en weeg de hoptoevoegingen af. De rijke, klamme citrusgeur van de hop prikkelt de zintuigen en herinneringen aan warme oogstdagen. Vandaag staat een Citra Pale Ale op het programma. Met het water op de juiste temperatuur roer ik de graanrekening erdoor. Ik voel de voldoening die voortkomt uit oude gewoonten, traditie en het comfort van wat komen gaat.

Gesettled op de bank en met de hitte genieten, het gesprek in het zachte licht van de lage vlam van de lantaarn is gemakkelijk en ontspannen. De anticipatie bouwt langzaam op, wachtend op het juiste moment. Rechts Lämpömassa en doopt de pollepel in de emmer. Alles wordt rechtvaardig. Eindelijk omhelst de loyly ons. Alle conversatie stopt als de eerbied voor wat komen gaat de volgelingen zegen.

De puree is precies goed en als het wort uit de mand loopt van graan. Ik schenk een ijskoud brouwsel van de laatste sessie in het vooruitzicht van het koken en precies het juiste moment om wat hop toe te voegen. Met een rollende kook sprenkel ik er een van een aantal getimede hoptoevoegingen in, neem een ​​slokje van mijn bier en denk na over de eerbied van wat komen gaat om de volgers tot zegen te zijn.

Als we naar buiten stappen, drinken we de koude lucht in en grijnzen we ongegeneerd terwijl we stomen onder een baldakijn van sterren. Bieren, met een klein stukje ijs erop, geaccepteerd worden als gelach en de gevoelens van liefde, vreugde en energie stralen uit in het verdeelde bos. De hitte en extremen van de kamer worden snel vergeten als de levengevende koele verfrissing de overhand krijgt. En we verheugen ons in de goedheid van wat we kunnen maken door de oude manieren en tradities.

Met de laatste hop toegevoegd aan het koken brouwsel , is de dompelkoeler ondergedompeld. En zo begint de levensgevende verkoeling, want niets kan lang leven in zulke hete omstandigheden. Goed bier leeft. Terwijl ik de vergister klaarmaak om het koele bier en de gist te accepteren voor de volgende fase van de magie, drink ik van mijn bier en verheug me in de goedheid van wat we kunnen maken door middel van de oude manieren en tradities.

Steve's backyard sauna between home brew

Dit is een busje de laatste Citra Pale Ale’s uit Steve’s vat . De buitentemperatuur toen deze foto werd genomen was -25°f.

Maart 25, 768

8 Reacties

Tijdschriftcategorieën

788813451226Tijdschrift categorieën7888134