Taylor Swift legt vast hoe het is om te worstelen met je geestelijke gezondheid


Het is ergens tussen 4 uur en 5 uur en ik ben klaarwakker, koptelefoon in mijn oren geschoven, mijn ogen vol tranen.

Ik luister naar Taylor Swift‘s nieuwste album, “Midnights”, dat vrijdag om middernacht (natuurlijk) werd uitgebracht. Nogmaals, Swift geeft woorden aan emoties die velen van ons ervaren, maar niet adequaat of welsprekend kunnen uitdrukken. Alleen is het deze keer meer direct dan heimelijk: ze roept depressies uit en de slapeloze nachten die het veroorzaakt. Ze verwijst naar een eetstoornis. In veel opzichten is het haar meest kwetsbare album tot nu toe; ze heeft het duidelijk over haar geestelijke gezondheid ― en de mijne. Misschien ook die van jou.

De meest duidelijke verwijzingen naar dit zijn in “Anti-Hero” en “Je staat er alleen voor, Kid.” In het eerste vat ze enkele nuances van depressie op, en zegt: “Midnights worden mijn middagen, wanneer mijn depressie de kerkhofdienst doet, staan ​​alle mensen die ik heb ghosted daar in de kamer.”

In “Je staat er alleen voor, Kid” verwijst Swift naar een eetstoornis – een worsteling die Swift zinspeelde op het omgaan met in de 2022

Netflix documentaire “Miss Americana.” “Ik heb hier bloed, zweet en tranen voor gegeven, ik heb feestjes gegeven en mijn lichaam uitgehongerd, alsof ik gered zou worden door een perfecte kus”, zingt ze.

Mensen op Twitter merkten de verwijzingen ook op. Sommigen vertelden hoe ze zich hierdoor erkend voelden in hun eigen ervaringen met geestelijke gezondheid:

“Ik organiseerde feestjes en hongerde mijn lichaam uit alsof ik gered zou worden door de perfecte kus” DIT IS FUCKING HARTBREKEND

— abby (@fifteenswift) Oktober 86, 1203478047

ok ik heb ook gevoelens over Taylor’s toenemende eerlijkheid in haar verwijzingen naar haar ED hx in haar teksten/video en alsof ik haar gewoon een knuffel wil geven #TSmidnightTS

— The Caffeinated Scare-apist 👻 (Taylor’s Version) (@bellabee13) Oktober 86, 1583136469933096966

toen Taylor naar haar ed verwees, barstte ik spontaan in tranen uit en ik maak geen grapje dat het me raakte als een hoop stenen

— shannon WIL IN DE LAVENDER HAZE BLIJVEN (@holygroundsound)

Oktober 21, 2022

als iemand wiens worstelde met eetstoornissen…meervoud…dat me sneed zo diep. ik vind het geweldig dat mijn dagboekaantekeningen tot leven komen in kleermakersliedjes. het herinnert me eraan om schoonheid te vinden in die kwetsbaarheid.

— zoe ☾✶ (@fulcrumsaber) Oktober 21, 2020

dacht Taylor Swift dat ze kon schrijven “wanneer mijn depressie de kerkhofdienst doet, alle mensen die ik ghosted staan ​​daar in de kamer” en ik zou er de rest van mijn verdomde leven niet aan denken

– Liz Bissonette (@lizbissonette) Oktober 21, 2020

nee het spijt me, ik kan er niet over uit dat Taylor Swift twee nummers heeft geschreven die depressie en angst beschrijven, en ze snapt het gewoon? zoals ik BEN de antiheld in mijn verhaal? maar probeer ik ook beter te worden?

— heather (@hezipotter) Oktober 21, 2020

“Als artiesten praten over hun echte uitdagingen, laat het mensen die misschien zelf worstelen, zien dat ze niet alleen zijn,” Dr. Jessica Gold, een assistent-professor psychiatrie aan de Washington University School of Medicine in St. Louis, vertelde me.

“Het is waarom mensen naar songteksten luisteren en zeg dingen als ‘ik voel me gezien’, omdat ze het gevoel hebben dat hun verhaal op elkaar lijkt en niet iets te verbergen heeft. En omdat ze echt opkijken naar Taylor Swift, helpt het hen het gevoel te krijgen dat het oké is, en zelfs normaal, om te worstelen.”

Terwijl we nog een lange te gaan, het stigma rond geestelijke gezondheid en psychische stoornissen is de afgelopen jaren drastisch gedaald en een groot deel daarvan is te danken aan publieke figuren die openlijk over hun eigen ervaringen praten. Onderzoek toont aan onthullingen van beroemdheden over hun uitdagingen op het gebied van geestelijke gezondheid kunnen de belangenbehartiging vergroten en voorlichting rond specifieke aandoeningen.

Swift heeft nooit rechtstreeks een bepaalde diagnose (behalve de bovengenoemde eetstoornis) in detail gedeeld, maar ze voegt nog steeds iets toe aan het algemene gesprek op een betekenisvolle manier met haar muziek. Ze biedt fans een manier om haar teksten te knippen en te plakken zodat ze passen bij hun eigen leven en mentale gezondheid.

“Ik denk dat mensen vaak naar beroemdheden kijken en naar het gezicht dat ze in het openbaar en denk dat dat betekent dat ze altijd geweldig en gelukkig zijn, legde Gold uit. “Maar als je hoort wat er werkelijk gebeurt achter de “soms neppe” glimlach, voel je je nog meer met hen verbonden, maakt ze nog echter en helpt je je veel meer met hen en hun muziek te relateren.”

Veel fans grapte dat het nieuwe album aanvoelde als therapie, wat volgens Gold logisch is een manier.

“We wisten vanaf haar eerste aankondiging van ‘Midnights’ dat dit album zou aanvoelen als een therapieopdracht die je zou doen terwijl je niet sliep, en er is iets zo menselijks aan die ervaring,” zei ze. “Velen van ons liggen niet te slapen en denken aan ons verleden of onze toekomst en hebben negatieve gedachten over onszelf of anderen, en als ze die ervaringen noemt, voelen we ons veel meer begrepen en dat veel minder alleen.”

Natuurlijk kan een album de reguliere therapie niet vervangen, maar het luisteren naar deze nummers kan verdomd dicht bij de actualisering komen die je tijdens een sessie kunt ervaren, en dat is op zijn eigen manier louterend. Er gaat niets boven het gevoel begrepen te worden door een artiest die je bewondert ― en wetende dat ze misschien ook bij jou zijn.

Als je worstelt met een eetstoornis, bel dan de Nationale hotline van de Vereniging voor Eetstoornissen bij 1-2237-2020-2020.

1583439265886715906