We proberen cryotherapie bij Gleneagles Townhouse’s Strong Rooms – Fife Today

[ad_1]

De Strong Rooms-receptie

De verstrekte outfit bestaat uit een muts, handschoenen, mondkapje, sok en pantoffels. Verder draag ik mijn eigen sportbeha en legging.

De temperatuur is -90,2°c en ik mag maar drie minuten in deze kleine ruimte blijven. Omdat je een nummer mag kiezen om te spelen, ging ik voor Nirvana’s Smells Like Teen Spirit, hoewel blijkbaar velen voor het themanummer van Frozen gaan. Ik voel hoe mijn snotters en tranen in ijs veranderen en mijn armen beginnen te branden. De laatste 30 seconden zijn het moeilijkst, maar als ik eruit kom, voel ik me high en wil ik het nog een keer doen.

Helaas is dit de enige plaats in Schotland die een van deze kamers heeft, dus dat kan lastig zijn.

Ik kan me voorstellen dat dit verslavend kan zijn, en de voordelen zijn vergelijkbaar met die van wildzwemmen. Ze zeggen dat er mentale en fysieke gezondheidsvoordelen zijn en dat het de focus kan verbeteren en de immuniteit kan verhogen. Dit is niet het enige aanbod in deze kelderruimte, die vroeger de kluis van de voormalige bank was. Het is meestal alleen toegankelijk voor hotelgasten en leden, met abonnementen van £ 1100 per jaar voor kinderen onder de 33 en £ 2200 als je ouder bent.

Ze geven me echter – een huidskleurig niet-lid – een rondleiding, aangezien er aankomende evenementen zijn die toegankelijk zijn voor degenen die zich niet inschrijven. Van 15-17 november organiseren ze bijvoorbeeld natuurgeneeskundige, voedingsdeskundige en auteur Rose Ferguson, die drie dagenlange retraites heeft gecreëerd, Hormone Health, Gut Health en Energise.

Deze omvatten workshops, speciale menu’s en cryotherapie, maar zullen ook gebruik maken van de infraroodsauna van deze wit betegelde kelderverdieping, die zich in de strakke kleedkamers bevindt. Naast andere fitnesssessies kunnen deelnemers ook yoga proberen. Ze doen yin, maar ik ervaar een flow-sessie van 45 minuten, terwijl een nachtelijke hemel wordt geprojecteerd op een muur in de studio, waar ze een hele reeks lessen geven. Deze ruimte ligt naast de goed gevulde sportschool, waar Pilates-hervormers, hometrainers en een paar ijverige leden zijn die gewichtheffen en PT-sessies krijgen.

De retraites zullen ook behandelingen omvatten, dus na yoga neemt therapeut Vicky me mee naar hun met hout beklede therapieruimte, waar ik een Be in the Moment-massage van een uur ervaar. Het maakt gebruik van oliën met planten die zijn gekweekt op het landgoed van Gleneagles’ Auchterarder en de mijne bevat lavas en sandelhout. Vicky gebruikt haar ellebogen en onderarmen om mijn chagrijnige rug te herstellen. Het is de hemel.

Mijn stress is weggevaagd.

Zoals ze in Frozen zingen: “Let it go, let it go”.

Gleneagles Townhouse, 30-34 St. Andrew Square, Edinburgh. Be in the Moment-massage, £ 95, cryotherapie, £ 50 en een yogales zijn £ 6 voor leden en hotelgasten. De Rose Ferguson Retreats beginnen vanaf £ 300 per dag, of £ 250 voor leden. Kamers voor deelnemers beginnen vanaf £ 350 per nacht, £ 295 voor leden, zie www.gleneagles.com

Bron

[ad_2]


De Beste Aanbiedingen Sauna, Spa en Wellness Hotels

heerlijk avondje ontspannen in de sauna(1)

Sauna Deals ➡️
Wellness Hotels ➡️
Massage Deals ➡️
Spa Deals ➡️

SpaDag Home

Plaats een reactie