Witte leren gordijnen omsluiten het wellnesscentrum van Lissabon van AB+AC Architects – Dezeen

[ad_1]

De Portugese praktijk AB+AC Architects heeft in Lissabon een multifunctioneel wellnesscentrum ontworpen dat tevens dienst doet als kunstenaarsresidentie.

De Open Harten wellnesscentrum is ingericht rond één grote ruimte, die AB+AC Architecten verwijst naar de shala. Deze Sanskrietterm verwijst naar het idee van thuis, maar ook, in de context van yoga, een plek waar mensen samen kunnen leren en oefenen.

Het Open Hearts-centrum is georiënteerd rond een kamer met gordijnen die bekend staat als de shala

Naast yogalessen biedt deze aanpasbare ruimte alles, van ademwerklessen en geluidsbaden tot meditatiesessies, filmvertoningen, eetervaringen en workshops creatief schrijven.

Aan de rand van de shala lopen kamerhoge gordijnen gemaakt van wit veganistisch leer, die kunnen worden getrokken om de kamer uit het zicht te houden van de drukke straat buiten.

Aan de voorkant van de kamer verbergt een muur van goudkleurige spiegels een reeks opbergvakken. Wanneer er een evenement wordt gehouden, kan de ruimte ook tijdelijk worden aangekleed met vloerkussens en lange berkenhouten tafels.

Interieur van Open Hearts LisboaAchter de shala bevindt zich de kunstenaarsresidentie

“Normaal gesproken, wanneer een ontwerp erg flexibel is, bestaat het risico dat het eindigt met een zeer generieke of steriele ruimte, alsof de enige manier om aanpasbaarheid aan te pakken door niet-specifiek ontwerp is”, legt AB+AC Architects uit.

“We wisten dat het niet stimulerend zou zijn om een ​​neutrale sfeer te creëren die een verscheidenheid aan programma’s zou kunnen bevatten, dus besloten we dat het centrum verschillende emoties moest kunnen oproepen op basis van de functie die op dat moment plaatsvond.”

Houten keuken in de kunstenaarsresidentie van Open Heart LisboaDit omvat een eetkamer en een op maat gemaakte keuken

Een grote kalkstenen boog aan de zijkant van de shala geeft toegang tot de kunstenaarsresidentie, die toegankelijk is via een smal loungegedeelte.

De kamer is bekroond met een verlicht plafond van acht meter lang en, wanneer de kunstenaar een tentoonstelling organiseert, wast zijn werk in een complementaire gloed.

Interieur van Stanbridge Mill Library door Crawshaw Architects

Crawshaw Architects transformeert koeienstal in Stanbridge Mill Library

De volgende is een kleine eethoek en een op maat gemaakte keukensuite met houten kasten en een aanrecht in terrazzo-stijl.

De oppervlakken in de aangrenzende slaapkamer zijn fris wit geverfd, terwijl de hoek voor de badkamer – compleet met een vrijstaand bad – is bekleed met opvallende terracotta tegels.

Dezelfde goudkleurige spiegels uit de shala worden hier gebruikt om het toilet te verbergen.

Betegelde badkamer in de kunstenaarsresidentie van Open Heart LisboaEen badkamer met terracotta tegels contrasteert met de witte muren van de slaapkamer

Als de huiskunstenaar wat frisse lucht wil, kan hij naar buiten gaan naar de kleine privépatio.

Hier is een betonnen plantenbak die rond de rand van de ruimte slingert, bezaaid met lommerrijke tropische planten, terwijl vulkanische stenen kiezelstenen over de vloer zijn verspreid.

Buitenterras van de kunstenaarsresidentie van Open Heart LisboaGebladerte omzoomt het privéterras van de kunstenaarsresidentie

Open Hearts Lisbon is genomineerd in de categorie civic and cultural interior van de Dezeen Awards van dit jaar.

Andere projecten in de running zijn onder meer een koeienstal die is omgebouwd tot bibliotheek, een historische bioscoop in Berlijn en ‘s werelds eerste skatepark met meerdere verdiepingen.

De fotografie is van Ricardo Oliveira Alves.

Bron

[ad_2]


De Beste Aanbiedingen Sauna, Spa en Wellness Hotels

heerlijk avondje ontspannen in de sauna(1)

Sauna Deals ➡️
Wellness Hotels ➡️
Massage Deals ➡️
Spa Deals ➡️

SpaDag Home

Plaats een reactie